Roadtrip

De blev en liten oväntad roadtrip till Örebro idag. Pillan och Ume skulle kolla på en bil där och då ville man ju passa på att följa med. Pick pigga på mig under eftermiddagen så att jag skulle orka med. Men de fixade viljan ganska bra:) Det var ju inte världens roligaste väg dit, men det är inte roligare än man gör sig....
Det var väldigt vackert i Örebro. Gröna parker överallt, med en massa fina hus... mitt i stan.
Bilen visade sig inte vara så bra. Han som skulle sälja den var inte den bästa säljaren direkt kan man säga. Ställde de en fråga så kom svaret "jag vet inte"..... Innan vi åkte hem så var de ngt svin som började grilla..... jävlar vad sugen jag blev. Är snart dags att dra igång första grillningen för året. Blev iaf lite mat på McD, men de var inte riktigt samma sak:(

Sjuk helg

Fredagen började med att möta upp Elin och Agnes vid djursjukhuset. Lilla Flisan mådde inte så bra så Gustav och jag fick följa med som förstärkning. Jisses vad lilla Agnes hade växt..... Det märks verkligen att hon känner igen morbror Gustav för när hon ser mig så skiter hon totalt i mig men när hon får se Gustav så ler hon med hela ansiktet!
Det gick bra med Flisan.... fick med lite antibiotika hem.....

Sen var de dags för storhandling och där försvann CSN med en gång. Blir en väldigt snål månad nu eftersom vi fick både bilskatten och elräkningen + att vi är tvugna att köpa nya sommardäck till bilen. Men de fixade Gustav billigt genom att gå till Däck Jonny och säga att hn är fattis student men behöver bättre begagnade däck. Vi behöver som tur är bara 2 st. För 300 kr st så sitter alla 4 på bilen. De var en bra affär tycker jag.

Kände på fredag kväll att jag började bli förkyld.... igen, men trodde helt ärligt att de var allergi, men ICKE. På lördagen när Pia och Daniel kom så bröt helvetet lös. Kanske kan bero på ölen? Näsan var som en kran och jag tappade rösten. Mådde verkligen skit. Tycker syns om Pia och Daniel som fick umgås med en dretsjuk Evelina istället för en pigg och glad Evelina. Vi orkade iaf med en sväng på stan och IKEA. Lite god mat och fest blev de också.


Igår hade jag 39,3 i feber, idag har jag inte vågat kolla. Är de ngn som vet vad snor egentligen är eller vad de kommer ifrån så får ni gärna berätta de för mig. Ska fan googla de.....

" Snor eller nasalt mucus är det slem (mucus) som bildas av slemhinnorna i näsan. Slem bildas även av ackumulerad extracellulär vätska, vilken ökar i omfattning vid ett inflammationssvar. Under en dag kan det bildas upp emot ett par deciliter slem (No Shit Sherlock....... inte undra på att jag nästan snyter ihjäl mig). Färgen på slemmet beror på dess innehåll. Ju mer celler (vita blodkroppar) som slemmet innehåller desto mer trögflytande och färgat (gult - grönt) blir det. Vid infektioner ökar mängden celler i snoret. Snor kan normalt också innehålla mindre mängder blod, eftersom blodkärlen i näsans slemhinnor är ytliga och kan brista vid mycket liten påfrestning. Om sekretet i näsan innehåller övervägande blod har en näsblödning uppstått."

Jaha då vet jag de.....

Ska ha handledning idag igen, men idag blir de bara Jag, Anna, Anna och Birgitta. Fattar ju självklar att de kommer att bli saker att ändra, bara vårat resultat är godkänt denna gången!!!! Hoppas hoppas

Inlämning nr 1

Satt hemma hos Anna idag och gjorde de sista inför inlämning nr 1. Jag kan liksom inte känna någon form av lycka.... har funderat på hela kvällen varför???? Man vet ju att majoriteten av allt jobb är gjort, men jag tror att jag är rädd för att bli totalsågad IGEN. Jag känner ju att resultatet är bättre, men nu känns de mer som metoden blev skrot eftersom vi var tvungna att lägga till lite idag. Vet fan inte hur de känns..... Vill bara klara läkemedelsräkningen nu så att jag vet att jag får fortsätta i termin 6.

Har städag idag..... både inne och ute på balkongen. Blev hur bra som helst. Passade också på att sätta upp våra vårgardiner.... 

Motion

Hej hej mina kära vänner. Sitter här och bloggar fast jag borde verkligen gå och duscha, men jag orkar verkligen inte de just nu.
Dagen började med en prommenad hem till Anna, tillsammans med Poppins och Anna. Där väntade fika i gröna gräset. Jisses vad gott de var... tills solen gick i moln. Då gick vi och köpte pizza och där var då den prommenaden förgäves (och värre blev de). Sen fick Poppins och jag på Mamma Mias kortversion med bara musiken och där satt vi sen i nästan 1 timma och sjöng Abba. Sen bjöd Anna på tårta. Tur att de blev prommenad hem, tillsammans med Gustav och Aerobic. Jag var faktiskt ganska med idag. Var iaf lite mera svettig än sist, men då stod jag ju still 80% av passet:)  Effektivt måste de ha varit  för mitt ansikte hade samma färg som den röda Corebollen:) Efter träningen var de dags att laga mat. Jag har aldrig lagat så illasmakande köttfärssås. Gick fan inte att äta. Jag fick ingen smak på den så jag kastade i en köttbuljong till och det var verkligen ingen bra idé. Det blev verkligen svinsalt. Jag åt pyttelite, sen var de bara att kasta.

Fick svar från en handledare idag. Vi fick ingen respons på resultatet, men däremot på metoden..... Den skiter vi väl i just nu, de är resultatet vi är intresserade av. Men vi ska kolla igenom det IGEN imorgon. Ska till Anna då eftersom Ume kommer hit och fixar Gustavs nya dator.

Imorgon blir det också storstäd, både inne och ute på balkongen. Eftersom Pia ibland vill ha en liten cigarett (tror jag om hon inte slutat) så kan de kanske vara kul att ha en balkong att gå ut på. Sen på fredag blir de handling eftersom just nu EKAR i kylskåpet.

Funderar på en kattlösning till balkongen. Vill verkligen inte att hon ska trilla ner, men ändå kunna gå ut. Jag funderar på en spalje, eftersom vi inte kan ha nät. Sen kanske man kan fästa något färgglatt tyll på insidan så de blir lite piffigt. Jag vet inte?????? Någon som kanske har något tips??????

Fuck

De hade lagt ut reslutaten på tentan igår och jag hade såklrt inte klarat den. Den var verkligen skitssvår (säger alla) och de var den frågan jag satt med i över en timma som inte gick. Jag hade ju en aning om att det inte skulle gå, men man har ju ändå hoppet. Blev helt panikslagen igår och började gråta. Hade känts lättare att klara den denna gången eftersom nästa gång måste jag verkligen sätta den!!! Den stressen kanske gör att de blir svårare, vad vet jag. Men man kan ju hoppas att nästa blir lättare. Jag skiter i om jag får ta examen 6 månader senare men då vill jag att alla i min klass ska göra de också och jag tror inte de går med på de:) Jag vill verkligen ta examen med mina vänner!!!!

Dagen idag började inte så bra heller. Någon (katten eller Gustav) hade puttat ner mina glasögon på golvet och de trampade jag såklart på..... vilket resulterade i att skalmarna blev helt sneda. Fick gå (halvblind) till Synsam och de böjde rätt dem ganska fort. Optikern tyckte inte att de gick att fälla ihop (de tyckte dock jag) så hon beställde hem nya... tack tack. Mötte sen Elin på stan så vi, tillsammans med Ida, Cia och Carin gick en sväng på stan.

Syster är i England nu och hon har köpt en massa Dr pepper till mig:) Minst 4 liter blir de iaf *jippi*


Söndag

Igår var det Annas 25 årsfest. Var riktigt skojigt. Var ju ett tag sedan jag festade så jag såg till att ta de riktigt lugnt. Jag tog de små glasen och drack bara halva.... typ. Det var galet god mat. Jenny (Annas syster) hade med sig lamm som var marinerat riktigt gott. Sen var de potatissallad och coscos och vanlig sallad. Var en hel del folk, men vi satt överallt där de fanns plats.


På Bmb sen var de ovanligt skoj. Stannade till och med tills de stängde och det har aldrig hänt förut. Vi spenderade typ all tid på dansgolvet.....



Efter detta äventyr var jag så sjukt trött och hade galet ont i fötterna..... och då kom ljushuvudena på att vi skulle gå på efterfest..... Jag vägrade så jag gick hem och lade mig. Johanna kom smygande hem vid halv 4 i tron om att hon inte skulle väcka mig, men icke. Jag vaknar när en myra fiser. Kl 8 kom Gustav hem efter att ha jobbat natt. Jag och Johanna var tysta fram till halv 12 sen vaknade han. Han åkte sen hem till Ume för att bygga ihop sin nya dator och sen dess har jag inte sett honom och kl är nu 21.
Jag och Johanna gick till Anna förut för att äta upp resterna. Smakade lika bra idag:)

Fest

Ikväll blir de fests för första gången på väldigt länge. Ser för en gång skull fram emot att få gå ut och det är inte vanligt ska vi veta. Johanna kom igår och sov hos mig. Vi var hos hennes kompisar Viggo och Petter och drack vin igår. Satt på deras balkong ovanför Mitt i City i solen och det var riktigt gott..... tills de blev kallt när solen försvann. Vi har jämt varit på stan och handlat lite seker till lilla Anna som fyller 25 på mån.

Har äntligen fått min dator nu. Den är riktigt fin, snyggare än jag trodde. "Locket" skiftar liksom i blått.... nice. Verkar som att katten fattar att hon inte får gå på den nya för hon bara nosar på den.....

Uppdatering om partyt kommer senare.

Pöss

Pust, suck, stånk & stön!!!!!

Fy f'n vad jag är trött på den där uppsatsen. Jag var trött på den redan när vi skrev pm:et, men nu är det roktigt illa. Orkar inte hålla på att pyssla med texten mera. Vill bara att det ska vara klart!!!!! Anna kommer hit idag igen, så hoppas vi att vi har fått svar från Anna och Birgitta för att få veta om vi är på rätt spår.

Hade junta i söndags igen, Poppins tur denna gång och vi hade en gästspelare nämligen Camilla. Hon hade gjort världens godaste lasange, men kyckling och chevreost. Den ska jag verkligen prova på här hemma vid ett tillfälle.

Sen har jag köpt en ny dator!!!! Denna jag har nu är inte helt adekvat. Den är seg som attan och den väljer att stänga av sig lite när den vill. Litar inte alls på den nu, ffa inte när man sitter med uppsatsen. Sparar allt på ett USB för säkerhets skull. Innan den stänger av sig är den iaf snäll att spara och de är ju gulligt av den. Antingen ska jag försöka lura på syster den gamla eller så kanske man ska skänka den till katten, eftersom det är hennes favoritplats att ligga på.



Fick ett ryck igår och fick för mig att jag/vi skulle städa garederoben. Det belv en säck som skulle slängas och en som ska skänkas. Inte illa de...... men de gör lite ont att slänga saker, men har jag inte använt de på två år så kommer jag säker inte använda de på två år till så...... Det följde heller inte riktigt min tidsplan, så nu är de Gustavs kläder och säckar överallt. De blir städning på hög nivå efter träningen ikväll.
Har legat av mig lite med träningen nu efersom jag har varit sjuk och hemma i Lidköping, men nu blir de till att ta tag i det igen. Blir aerobic med Poppins ikväll:)


Påsken

Nu är snart påsken över och jag har varit på besök i Lidköping.

Torsdagen började med att vi hade handledning med uppsatsen. Visade sig nu att vårat resultat var skit. Ingenting stämde eller var bra nu tydligen. Vi frågade förra veckan om de var bra och det var det sa de, men nu misstänker vi att de bara läste överskrifterna och inte innehållet. Så nu blir det till att byta syfte igen och pyssla ooch pappa lite till.

Efter handledningen hämtade mamma och pappa mig. Vi var på IKEA och shoppade lådor till mammas syrum. På långfredagen var vi på marknad inne i Lidk...... De var så himmla skönt väder, jacka behövdes verkligen inte. Var så gott att bara gå där tillsammans med lilla mamma. Sen for vi hem och började laga all påskmat. Anna- Lena, Rebecka och Ramona kom på påskaftonen och åt mat. Jag och Beckis letade påskägg. Även de stora barnen (jag) fick påskägg:) Sen på kvällen åkte vi ner till min bror för att kolla in deras påskbrasa. Vi var ute och städade i husvagnen eftersom jag skulle sova där på natten. Gustav skulle åka direkt från vaktjobbet i Åmål till Lidk så han skulle antagligen behöva sova lite, och det blev lite lugnare där ute. Det var ganska kallt kan jag säga, men på med byxor, sockar och mammas varma tröja så överlevde jag natten. Gustav var inte framme förän kl 5. Idag var vi en sväng på stan och vi kollade in systers nya lägenhet. Den var sååååå fiiiiin. En rikitig vindsvåning med allt i vitt. Precis som jag vill ha de. Men Gustav och jag får väl trångas ett tag till. Passade på att tvätta bilen också. Insåg att det faktiskt var vit under all skit.

I Lidköping har våren kommit lite längre. Gräsmattorna är gröna, knoppar på träden och vitsippor. Var väldigt skönt att vara hemma. Ville verkligen inte åka hem till verkligheten, men de kallade tyvärr. Syns att man inte han träffa Helene och Anna, men de kommer fler tillfällen:)


Fått sommarjobb

igår ringde de från Karlstads kommun och sa att jag fick jobbet i nattpatrullen!!! 8 veckor heltid. Då kommer det tillochmed hinnas med lite semester. Så skönt.... nu är de ett bekymmer mindre i världen. Ska dit och löneförhandla och få schema om några veckor. Kommer bli bra detta med tankte på att jag är en nattuggla och man tjänar rätt bra med pengar iaf om man jämför med att jobba dag inom Landstinget.

Nu är Anna påväg hit och vi ska ordbajsa ihop en diskussion. Kom på att man visst ska ha 2 artiklar också, men de kommer att ordna sig.

Senare: Nu har vi ett färdigt utkast på en färdig uppsats!!!!!!!!!! Nu kan man verkligen se ljuset i den där mörka tunnels. Självklar kommer vi får göra mera ändringar, men de kan jag leva med för nu har vi iaf grundstenarna att stå på.

Nu ska jag vänta på att Gustav ska komma hem. Vi ska nämligen städa och det tänker jag inte göra utan honom. Katten drog som vanligt en lite repa förut och fick med sig blommorna som stod i badrumsfönstrer så nu är de jord i hela badrummet. Skoj Skoj..... Fredik och Sofia kommer vara här i påskhelgen så det är bäst att göra lite fint.

Nypimpad blogg

Satt halva natten (ne inte riktigt) för att försöka få till bloggen. De var lite pyssel kan jag säga. Lite svårt att ställa in alla koderna. Råkade man göra något fel så blev allt fel..... inte lätt. Men jag tror att de blev lite "Evelinigt"

Jag har hittat ett sånt sjukt fint radhus i Skåre *vill ha vill ha villha*. Kostar inte massor och man behöve typ inte göra någonting med det. Det är en 4:a som mer eller mindre är vit överallt och en stor inglasad altan. Jag har sådana stora visioner för detta, men de kommer ju inte bli vårat iallafall. Tror inte de på banken är så sugna att låna ut en massa pengar till 2 fattiga studenter. Det kommer garanterat inte finnas ett hus i vettig prisklass när jag och Gustav väl kan köpa ett (vilket iofs kommer att dröja).

På torsdag åker jag äntligen hem till Lidköping. Mamma och pappa kommer upp och hämtar mig eftersom bussen hem var full. Tår skulle kosta uppmot 500:- eftersom jag måste byta tåg tre gånger innan jag skulle landa i Lidköping. Mamma skulle passa på att prova kläder på en gumma i Kil och sen skulle vi åka till IKEA och köpa hyllor till mammas alla sy- saker. Ska bli så gott att komma hem igen och bara VARA. Träffa Anna och Helene (om de nu inte rymmer till Strömstad) *hoppas hoppas*. Saknar mina babes rejält mycket nu kan jag säga. Har inte sett dem sen nyår och det är ett tag sedan kan man säga. Vill bara skratta och prata skit.



Skulle kolla igenom våra artiklar lite för att kolla efter bra citat, men det var inte helt lätt med tanke på att Sasa satt rakt över alla artiklar och inte alls ville flytta på sig. Efter det förflyttade hon sig till tangentbordet på datorn som nu är full med katthår. Fjantig som jag är så puttar jag ju inte bort henne heller. Ush jag har blivit en kattant:( Sitter och filar lite på diskussionen till uppsatsen, men det var inte så lätt som jag trodde. Trodde bara att de var att ordbajsa, men det är inte lätt att göra det på det akademiska språket.  


Skum katt

Har konstaterat att vi har ett marmonster i familjen. Hon äter fan allt. Testade dip i helgen, ranch och vitlök, ojojoj vad hon smackade och åt. Sen testade vi satzikin, gick ner lika fort. Vaniljvisp, ganska självklart. Sen blev det ostbågar och popcorn och där var popcornen en stor favorit. Hon kröp nästan ner i skålen.

Ny vecka- nya krafter

Fredagen bjöd på bara mys med Gustav och Sasa. Vi åt tacos och bara mådde gott. Man var så himla trött efter en kanske hektiskt vecka, så man orkade verkligen inte göra någonting annat. Sasa var för en gång skull knäsjuk, så hon låg mellan oss hela kvällen. Man får ju anpassa hur man själv sitter eftersom Sasa måste ha de bäst. Man vågar ju inte putta bort henne för att man är rädd för att såra henne. Man är så fjantig. Undrar hur de kommer bli när man får barn????

På lördagen åkte jag till Anna för att fixa till våra rubriker. Vi klippte och klistrade så det stod härliga till och sen läste vi och vi tror att vi kom fram till ganska bra rubriker. Man kan ju hoppas att de blir bra, men man vet ju aldrig.
När jag kom hem skulle Gustav gå o lägga sig eftersom han skulle jobba natten. Han lyckades inte somna eftersom katten var fruktansvärt gossugen. Jag passade då på att göra grönpepparkycklingen till juntan på söndagen. Den är så sjuuuukt god, men den innehåller ju mer eller mindre bara grädde och smör. Jag gjorde en lite smalare variant med matlagningsgrädde, men jag behöll smöret. Den måste ju stå ett dygn, annars smakar det ingenting. Anna kom senare och då åt vi Chiabatta (stavas de så?) med sallas, tomat, rödlök, pastrami och satziki (vet fan inte hur de stavs heller). De är den godaste mackan som finns.

Söndagen var det dags att städa efter katten. Hon har en tendens till att släpa fram damm med pälsen......  Sen kom Elin och Anna för det var dags för junta. Kycklingen blev en hit!!!!!

Idag skulle Anna och jag plugga, men de gick väl sådär..... Möblerade om och lade till lite i texten men det var också det enda. Vi skulle ta en liten cykeltur, men det visade sig att jag hade punka på BÅDA däcken så jag gick runt med cykeln i halva stan istället. Försökte pumpa den men de gick obra!!!! Det är de där jävla gruset Karlstads kommun beslutade sig för att strö ut. Ja visst de var bliigt och säkert för tanternas lårbenshalsar, men de skiter jag i för min nya cyckel har punktering!!!!!! Ska försöka få tag i ngn gubbe på kommunen för att se om man kan få ersättning.
Efter denna lilla runda på stan gick vi hem och åt älgfärssoppa som Annas mamma hade gjort. Oj oj oj vad god den var!! Tack Monica!!!! Poppins kom och höll oss sällskap. Sen fick vi vårkänslor så vi gick och köpta kaffe på Waynes och tog med dem ut till bryggorna på Sandgrundsudden. De var sååååå skönt. Solen sken och det var riktigt varmt. De kommer nog bli mera sånt denna sommaren!!!!


Respons

Hej hopp gummisnopp............ nu är de helg och de gillar vi ju alla.

Hade handledning idag och det gick förvånandsvärt bra. Fick ingen som helst kritik på innehållet i resultatet, det vara bara överskrifterna som inte riktigt satt där de skulle. De var så gott för alla i hela gruppen hade gjort samma "misstag". Så skönt att vi alla är på samma nivå. Så nu ska vi bara sätta oss och läsa texten igen och se vad det verkligen handlar om och efter det sätta överskrifterna. Vi ska skicka det till varandra i gruppen så får de säga vad de tycker att det handlar om.

Förkylningen börjar ge sig, men 100% bra mår jag inte. Är så satans trött på att snyta mig bara. Sasa tycker tydligen mina snortrasor är goda att nosa på (suskkatt). Hon är nog en bloggkatt tror jag eftersom hon älskar att gå över tangentbordet just när jag bloggar..... får mota bort henna allt jag kan.

Status: Resultat + intro KLAR

I måndags satt en snorig Anna lutande mot min axel och vad fick jag för de..... hennes snorbaciller. Så nu sitter jag här svinförkyld. De konstiga är att jag är ovanligt pigg och effektiv i huvudet, men min kropp orkar inte vara upprät. Är helt slut. Som tur är kan man ligga med datorn i knät och pyssla. Har kommit på att jag älskar att göra tabeller och figurer på datorn. Anna har stått för de effektiva skrivandet, medan jag har stått för finliret. Just nyss satte jag ihop en powerpoint till analysseminariet im. Är så stolta att vi verkligen hann klart till denna gånger, eftersom vi fick börja om för lite mera än 2 veckor sedan. Anna och Birgitta (våra handledare) trodde inte att vi skulle hinna men...... hahahahahah fick dom. Till och med introt är klart, med tratt och allt. Nu ska man bara hoppas att de vi skrivit är bra. Är beredd på att få kritik på språket, men de kan jag leva med.
Anna och jag satt och snorade ikapp igår, men vi lyckades iaf få till ett intro. Vi var så slöa så de fick bli en lunch på BK.

Katten blir bara gosigare och gosigare. Hon sov en sväng hos mig i soffan. Jag sover på soffan nu när jag är sjuk eftersom jag får PANIK när de blir för varm, eftersom febern hoppar upp och ner som en jojo. Hon trampade i vatten igår och de var tydligen inte bra eftersom hon stod på tre ben och när jag kom så torkade hon av tassen på min tröja. Hon var på upptäcksfärd igår. Klättrade på hyllorna och kröp ner i lådor.
.,fcbjfocsod.gfbleugocnmmmmmmmmmmmmmmmmm

Där kom Sasas inlägg eftersom hon älskar att gå på datorn, ffa när man sitter och skriver resultatet på uppsatsen. Inte helt uppskattat!!!!!!!!!!!!

Hon drog en liten ny upptäcksfärd idag, som resulterade i att remen på hyllan åkte ner och gick i tusen bitar.

Börjar få lite panik nu.... fick mail idag om att är man inte klar med kurserna till sommaren så får man ta ett studieuppehåll..... JAG VILL VERKLIGEN INTE!!!!!! Fy fan att se alla ta examen, utam JAG. Jag skulle inte fixa de. Jag måste verkligen sätta den där läkemedelsräkningen nästa gång. Ska plugga tills jag kräks och jag ska definitivt läsa frågorna denna gången, eftersom det var där jag föll sist. Så satans retligt kan jag säga..... jag hade ju räknat rätt, men svarat på fel sak...... jävla skit!!!!!! Jag ska verkligen kolla både två och tre gånger nästa gång.

RSS 2.0