Morsdag

Till världens bästa mamma, vet inte vad jag har gjort för att förtjäna dig.....




Katt på utsläpp

Nu har Sasa äntligen släppt ut på balkongen.... med hjälp av blomsterpinnar från Plantagen och en gardin från IKEA. vågar dock inte låta henne vara själv än så jag sitter och bloggar på balkongen. Tydligen är det ngt som är väldigt skoj här ute för hon vägrar gå in. Tittar och lyssnar till allt. Jagar bussen nere på gatan och fåglarna på taket (till min stora förskräckelse)....


Opponering

Har visat sig att jag och Anna ska opponera på Gustav och Daniels uppsats.... kan ju bli kul de kanske. J och C ska opponera på våran. Men ganska gott att de är på några man känner så väl känns som man kan använda ett annat språk och kanske lite humor, för att göra det lite lättare. Känner man varandra så väl så vet de ju att det inte är allvar. Ganska bra att det är sista dagen också för då kanske de flesta har gått på seminarium och då kanske inte så många lyssnar på oss.... kan man hoppas.

Ska ut och äta med världens bästa tjejer idag. Ska bli så skoj att fira att uppsasen är klar och att det snart är sommarlov:)

Uppdatering: Var på Arena och åt.... skitgod mat men värdelös service. Alla glasen med dryck ställde hon frqamför en utav oss och sen fick vi dela ut dem, samma med besticken, bara i en hög. Vi fick världen kladdigaste (dock väldigt goda) vitlöksbröd men inga assietter...... Att få maten tog över en timma. Men skit sak samma för det var gott. Var riktigt roliga att sitta och prata en massa skit. De blev dock lite kallt det sista.....


Kom hem och möttes av en väldigt grinig katt.... klorna hade blivit klippta och det var inte helt poppis. Hon var dock lite trött.... kolla nedan


Har fått muskelinflammation efter målningen. Sitter nu med en lindad arm och har ganska svårt att skriva på datorn... får se när de går över...

Fuck you very very mutch

Jag och L var och pratade med matte-tanten igår om tentaresultaten. Såklart vägrade tanten släppa igenom 0,01 ml, Vi ifrågasatte då varför hon kunde släppa igenom så mycket som 5 ml. Men hon ansåg att det säkert då handlade om större volymer man skulle blanda i och då var tydligen 5 ml inte så mycket. Vi hävdade att 0,01 ml inte heller var mycket och hade vi stått i ett medicinrum så hade vi ju sett att det var en vätska och inte ett pulver som vi först trodde. Då hade vi inte gjort fel..... Men hon sa att hon bara såg siffror och inget annat. Men uppenbarligen gör hon väl de eftersom hon kunde se genom fingrarna när det gäller större volymer. Där såg hon iaf inte bara siffror!!!!! Jävla kärring. Jag tycker bara det är orättvist att vissa får rätt när det är fel, men inte andra. Är fel verkligen fel?????

Vi pratade också med hon som har hand om dispanserna och på henner så verkade det inte som en omöjlighet att få dispans. Hon ska gå igenom alla ansökningar individuellt´ocg efter det bedömma. Vi frågade henne också om varför vissa hade fel men ändå fick rätt. Hon blev helt "chockad" när vi berättade att vissa inte haft 100% rätt men ändå fått ett G. Hon visste nog inte att det gick till så. Man kan ju hoppas att hon sätter dit matte- kärringen....

Ringde till E efter vi hade varit och pratat med dem. Var så fruktansvärt ledsen. Trodde helt ärligt att de skulle släppa igenom det lilla felet. Var skönt att prata med E en liten stund.

Uppsatsen är iaf GODKÄND:) Ett orosmoln mindre iaf...

Var och tränade med Poppins igår vilket resulterar i att jag inte kan röra mig idag. Har ont i hela min kropp. Men det var ganska bra att gå på bodycombat när man var lite upprörd. Skitbra att slå och sparka mot ingenting.

Husmålningsextravaganza

Denne hlegen har verkligen varit lång, slitsam men samtidigt fruktansvärt rolig. Resan började i onsdags då jag satte mig på tåget mot Åmål. Där väntade en Agnes, en Andreas och en Elin. Det var dags att måla deras hus. På torsdag morgon började vi. De hade samlat många i släkten och mutade med öl och god mat. Det var alla syskon med respektive och en massa kompisar så vi var väl ca 9 stycken som målade. Kan säga att det gick undan. Kusin skulle kommit tidigt på torsdagen om denne så inte tankat dieselbilen full med bensin...... ops. Han kom men kanske 7 timmar senare än beräknat. Vi målade hela dagarna och åt god mat och spelade spel på kvällarna. Det var ett ganska speckat schema. Hade ganska tur med vädret. Fredagen regnade det lite, men då passade vi på att måla det som var under tak. Det som inte var under tak var vi som målade så vi fick oss en liten dusch:





På lördagen gjordes den sista strykningen på huset och detta firades med en stor grillfest för alla inblandade. hur trevligt som helst.... det spelades kubb och pimplades vin och öl. Satt ute tills typ kl ett på natten. De var väl inte jättevarm men det fungerade. En massa filtar och Agnes fårskinn så gick de bra.

Agnes är nog det nöjdaste barn jag har träffat. Bara hon får lite uppmärksamhet och inte är hungrig så är livet underbart




Kom till insikt

Räknade inte fel på 0,5 ml utan 0,01 ml.... de MÅSTE de släppa igenom

Full helg

Är hemma igen efter en fullspäckad helg hemma i Lidköping. Började resan efter tentan och for då mot Värmalnds Nysäter där jag dumpade av Gustav. Sen blev det en kringilikrokväg mot Åmål. Mysig väg att åka faktiskt, är väldigt fin utsikt på många ställen. Vägen mellan Åmål och Trollhättan är den tråkigaste som finns. 70 90 70 90 hela tiden och dessa förbannade vägkameror. hem kom jag iaf. Stannade till en sväng hos syster Ramona för att planera överraskningsfesten för syster som skulle ske på lördagen. Hemma i Rackeby väntade mamma med maten *love it*. 

På lördagen var det dags för konfirmation. Jag kan verkligen inte hålla mig för skratt när det står 8 st 14-15 åringar där framme, fullkommligt oengagerade och bara vill hem. Gud straffade mig nog för att jag inte varit i kyrkan på ett tag eftersom min väska gick sönder när jag satt stilla inne i kyrkan. Hemma hos bror sen blev de lite panik eftersom de har fåglar hemma och jag har ju en aning fobi för dem. Men jag gick in i huset och åt sen gick jag ut igen. Som tur var så var det fin väder ute.

Sen åkte vi alla hem, men mamma och jag var snabba in till stan eftersom nu syster skulle kidnappas. När vi kom och knackade på skulle hon sprecis steka kyckling, men det var bara att avbryta och ta på partstassen ist. Hon blev en aning förvånad:) Vi käkade thai- mat och drack vin. Blev en kanonkväll ute förutom att jag blev stämplad på foten så den blev stor som en tennisboll. 

Upp med tuppen dagen efter för att återuppta systers kycklingstekande till hennes kalas på eftermiddage. Shit vilken mat det var. Stekt kyckling som man lägger i en form. Över det strör man stekta färska champinjoner, soltorkade tomater och bacon. Sen en sås på gorgonzolaost. Fruktansvärt gott blev de. 

Smet från kalaset för att träffa Anna och Helene. Tog en Klings- glass på Birgers och satt bara i solen och pratade skit och skrattade hysteriskt. Kändes precis som old times. Ville verkligen inte åka hem igen, men var tvungen eftersom syster skulle åka med till Gulspång. 

Idag har Anna och jag suttit med uppsatsen för att fixa de ändringar som Lena ville att vi skulle göra. Intressant att hon hade satt ett stycke text från våran diskussion som intro. Vi insåg ju att de går ju inte eftersom de kommer från våra artiklars resultat. Ska kolla om man kan hitta ngt annat. Blev inte helt nöjd eftersom en underkategori fick en mening..... och texten blev inte alls lika bearbetad som den var innan. Ja ja de får bli vad det blir. Gör vi som hon säger så blir den godkänd iaf. Hoppas och ber till gud nu bara att det ska gå bra med läkemedelsräkningen...... 

suuuuuuuuuck

Nu sitter jag här och vet inte riktigt vad jag ska göra. Borde packa eftersom jag ska hem till Lidk efter tentan, men jag kan liksom inte ta mig för någonting. Vaknade kl 6 imorse men en extrem känsla av nervositet i magen. Har ALDRIG känt såhär inför en tenta förut. Så sitter jag hela tiden och tänker att jag borde räkna lite till, men det som inte sitter nu det kommer aldrig att sitta och jag kanske bara förvirrar mig själv genom att räkna mera..... jag vet inte!!!!!!?????? Jag borde också diska, men de går liksom inte. Var iaf nere i kiosken och hämtade mina nya sandaler.... vem vet de kanske ger tur? Försöker komma på en massa saker som ger tur, men kommer inte på ngt.... kanske ska slita bort en ögonfrans och blåsa iväg.... får man inte önska sig ngt då???


Så sen bär det av till Lidköping. Jag vet inte hur jag ska få ihop allt bara. Jag MÅSTE träffa Helen och Anna för det var 100 år sedan nu, men problemet är att jag vet inte när för det är fullsmockat med planer hela helgen. Får klämma in det ikv när jag kommer hem kanske. På lördag blir de min brors sons konfirmation, sen blir det en hemlis för en viss person och sen är de natta. Sen på söndag så fyller syster år och då blir de kalas. Har kanske ett hål att träffa dem innan jag beger mig hemmåt igen.

Igår firade jag och Gustav 2 år tillsammans, genom att göra absolut ingenting. Är ju så panka + en p- bot så de blev inget romantiskt.... eller jo vi satt och mös framför en film och det är väl kanske inte varje dag vi gör det så..... Han satt inte vid datorn iaf:)

Ville också passa på att tacka för alla positiva sms och hälsningar jag har fått idag om att de ska hålla tummarna för mig på tentan. Jag blir verkligen jätteglad!!!! Det värmer i hjärtat. Tack tack tack tack!!!!!

Uppdatering: Tentan är nu gjord och jag vet nu att jag räknade fel på 0,5 ml.... glömde dra bort det.... men jag är ändå positiv för de kan fan inte kugga mig för de.... eller jo de kan de väl men då är de dumma i huvudet. Jag har gjort hela uträkningen rätt, men bara missat det lilla. Mitt svar var 0,26 och rätt svar skulle vara 0,25. Jag lever på hoppet iaf. Jag började dock storgråta när jag kom hem eftersom all spänning som har varit bara släppte. Men nu har jag sansat mig lite och nu bär det iväg till Lidköping... Bye

Vinna eller försvinna????

Är så sjukt nervös idag för den där förbannade tentan im. Allt hänger verkligen på den. Måste måste måste måste klara den!!! Har räknat hela dagne hittills och det går ganska bra, men man vet ju inte hur de går im... Håll tummarna!!! Får bara tänka på att inte stressa och sen bara skriva det som kommer först kommer upp i huvudet. Man får hoppas att de gör som de gjorde förra terminen. Då satt mattetanterna där och när man lämnade in dem så sa de att man skulle kanske ta en extra titt på ngn fråga som kanske visade sig vara fel.....
Tog en paus och gick och tränade med Poppins ist. Hon var så flitig och sprang på bandet, medans jag gick och lunkade lite.... sen blev de lite styrketräning men jag tycker de är fruktansvärt tråkigt. Tur att Poppins var med annars hade jag gått med en gång.

Fick tillbaka uppsatsen från examinerande lärare idag. Hon tyckte det var bra och intressant, men det var lite att pyssla med, vilket visade sig inte bli så jobbigt eftersom hon hade skrivit hur vi skulle göra ist.... hon hade tex döpt om våra kategorier och det är ju de som vi har haft mest problem med. Tack Lena!!!

Arg, ledsen & besviken

Idag visade sig bli en skitdag. Började ganska bra med opponeringar på Uni. Men redan där började jag bli lätt upprepad. Gur fan kan människor nästan gå till personangrepp genom att säga till en annan människa att uppsatsen är dålig?!?!?!?!?!?!?!? Vissa fick försvara sig med näbbar och klor på saker som de inte ens ska behöva försvara sig på för att det är pettitesser. Jag satt bara bredvid och lyssnade, men jag blev kränkt och det var inte ens min uppsats. Fy fan... vissa människor borde gå en kurs i social kompetens och bara sluta vara bittra!!!

Träffade en tjej i T3 som visade den tentan som de gjort i sjukdomslära II, samma som G gjorde idag. Fy fan *igen*. De sjukdommar som kom var binjurebarksinsufficiens och peritonit..... har de sjukdommarna varit med i våran studiehandledning? Hade G pluggat på dem? ICKE. Kan bara hoppas att han kunde ordbajsa ihop en massa poäng.....

Får inte G gå vidare vet jag inte vad jag gör. Vi började på universitet tillsammans, blev tillsammans på universitet och då ska vi fan avsluta det tillsammans också. Det var ju på Uni allt började mellan oss så på ngt sätt är det magiskt för mig. Ngt bra är iaf att G och jag har varit tillsammans i 2 år imorgon:) Skulle vilja ge honom hela världen, men csn tillåter inte de tyvärr.

Hur fan ska de kunna släppa in kanske 20 elever i nästa termin??? Vet inte hur de har tänkt att lösa de... Varför kan inte de personer med mindre än 1 hp efter sig få gå vidare??? Är de så att man inte klarar den så får man väl inte ta sin examen då???? Det har ju varit så förut och det blev väl inget fel på de sjuksköterskorna???? eller?????

Detta var inte slutet på denna jävulsdagen.... Gustav kom och hämtade mig på uni och vad hade vi fått då.... PARKERINGSBÖTER!!!!!!!!!!! dessutom för en jävla skitsak..... den lilla pilen som visar åt vilket håll man ska parkera åt var mitt i bilen.... så hanlva bilen stod där man inte fick parkerna, men den stod inte ivägen och det var en tydligt parkering just där. Många hade stått där innan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Det blev ganska många fan och !!!!!!!!!!!!!!!! i detta blogginlägg, men de får ni FAN leva med!!!!

Frukost på balkongen

Älskar när jag vaknar av att solen lyser mig rakt i ansiktet. Det visade 22,4 grader på balkongen så självklart intogs frukosten där idag..... Vågade till och med ta med Sasa ut... eller ja..... hon bröt sig ut själv!!!! Vet inte vad det är som är så skoj för en katt att vara där ute men tydligen är de så. Jag är bara livrädd att hon inte ska fatta att det inte går att sitta på räcket och ramla ner. Kan inte fatta hur det ska vara att ha barn eftersom jag är livrädd med bara katten.Ingen illa utsikt när man äter frukost
Denna utsikten är helt ok att äta frukost till...

Har suttit och kollar i Ellos- katalogen lite nu. Kunde inte låta bli att inhandla en turkos klänning- 104 kr, legins- 52 kr och ett par haremsbyxor- 154 kr.... Harmensbyxor är sjukt fula egentligen, men de är så himla sköna. Det var ju billigt också! Uppdatering: Blev ett par sandaler också Tyckte de var lite fina. Bra att man inte ser så mycket tår eftersom jag har världens fulaste tår... ffa min stortå som är 1,5 cm längre än de andra tårna. Där för har jag stl 40 ist för 38 på skor. Sandelerna har kostat 600 men de betalade inte jag kan jag säga, utan bara 300.... tack tack Ellos.

Har suttit och läst uppsatser i eftermiddag. Uppsatserna är bra, men det är för jävla tråkigt att läsa andras, jag vill inte ens läsa min egen.... Jag flydde genom att börja baka istället. Blev 2 olika sorter.... är stolt över mig själv.....!!!!!

60 årskalas

I lördags bar det iväg först till Grums för att hämta systers katt som äntligen skulle få flytta till Lidköping. Jösses vad lille Tose hade växt..... Vi mötte upp syster i Skövde för att lämna katt och min gamla dator som hon har köpt.... Sen var det iväg till Stöpen för att gå på farbror Görans 60 årskalas. Vi smet in lite tidigare jag och Gustav för att fixa lite överraskningar. Vi var på ett ställe som heter Öns gård där stadsungar kan komma och leka bonnliv...... Hur fins som helst var det. Vi bodde på vandrarhemmet som låg 100 m från festlokalen. Det var riktigt trevligt. 60 årskalas låter ju inte annars så skoj, men det var god mat, sång, dryck och sällskap. A hade med sig gitarren så när vinet satte sig där det skulle så började det yngre gardet att underhålla med rikitgt fin sång.....


Dagen efter bar det av till Gunnel och Göran för frukost. Skönt att komma till dukat bord. Vi passade på att hälsa på (Gustavs) farmor på vägen hem. Stannade också i Gullspång för att hälsa på min andra syster som var på ridtävling.

Väl hemma i K-stad möttes vi av en väldigt missnöjd Sasa. Hon tyckte nog att hon hade varit själv hemma alldeles för länge. Vi var bara hemma i 1 timma innan vi åkte till Torpet där Oskar och Ylle bjöd på rökt lax...... den godaste jag hade ätit på väldigt länge. De andra skulle basta så jag och Agnes underhöll oss själva, vilket resulterade i att Agnes stensomnade...... eller stensomnade kanske inte var rätt ord.... hon vaknade så bort jag slutade vagga henne eller vid minsta lilla ljud. Tillslut lade jag henne i sängen (för att min arm somnade), men de var inte poppis alls. Då kom skriken och krokodiltårarna..... jag fixar skrik men inte TÅRAR. När mamma väl kom in med maten så blev livet bra igen.

Idag gjorde vi det som vi har  fasat för ganska länge... vi badade Sasa. Gustav satte sig i badkaret och höll så tvättade jag. Gick förvånansvärt bra, men det var kanske inte helt poppis. När hon var blöt var det bara ett stor huvud på den lilla lilla kroppen. Värre var det sen när hon skulle torkas. Fick blåsa henne med hårfönen och det gillade hon inte alls. Men nu när hon är torr så är hon ganska nöjd:)

 

 Fy fasen vad ful hon är på det kortet....

Status: uppsats skickad till examinerande lärare:)

Nu är den klar ock skickad...... ÄNTLIGEN!!!!!!
Men på ngt konstigt sätt så känns de inte bra... vill bara ha ett lyckorus i hela kroppen, men det infinner sig inte. Vet inte varför??? Antagligen för att jag själv inte känner att den är kanonbra... eller självklart tycker jag att den är bra, men perfektioniskt som jag är så ville jag att den skulle vara bättre. Skulle vilja ha med mera info i resultatet, men det fanns ingen mera info att använda sig av. Sen har vi ju fått så mycket kritik hela tiden, därför känns de kanske som att vi inte kan göra ngt bra längre. Vi hade "skapa relation" som tema första gången vi lämnade in resultatet för 4- 5 veckor sedan... men då skulle vi tänka om och det gjorde vi GANSKA många gånger.... men vi landade ändå på skapa relation.... huvudkategorierna i resultatet består av att beskiva vad patienterna tolkar och känner när ssk använder sig av icke- verbal kommunikation.... Det är ganska många känslor kan jag säga och vi kunde omöjligt ha en kategori för varje tema, därför gjorde vi fria tolkningar och plockade tex in "känslan av att bli sedd" i "tillfredställelse". Är inte känslan av att bli sedd en form av tillfredställelse???? Äh vi håller tummarna och hoppas på det bästa...

I Måndags var det dags för metallica igen. Vi fick sällskap av Ume och Pernilla till Sthlm eftersom de skulle dit och kolla på en bil... Resan började med en näradödenupplevelse i bussen på vägen till Filipstad..... Fy f*n vad han körde... blev lite kräkskjuk... Sen var det fin och väldigt god middag hos Annas mormor.... Resan till storstaden gick förvånandesvärt fort och vi körde inte fel en enda gång.... även fast vi var inne i Kungens kurva och for för att hämta Linalutta. När vi kom till Globen fick alla en t- shirt som förlåt för förra gången.... ist för seek and destroy så stod de sick and destroy... haha.
Förbande var väl inte så mkt a tt ha.... tyckte att alla låtarna lät lika dant och de stod bara och flängde med håret..... Men Metallica vilken känsla.... Filmade en hel del eftersom bilder inte säger så mkt.... Jag kan ju bara de gamla låtarna, men de var verkligen inget fel på de nya heller.... jag satt bara och skakade när de körde one.... Ovanför scenen satt de några snubbar i en ställning och skötte någonting.... de måste blivit varm om deras rumpor eftersom när pyrotekniken drog igång på scen kände jag hur de brände i mitt ansikte och jag satt ganska långt bort..... Hur måste det ha kants för dem som satt precis ovanför elden.....???? Aj aj aj aj...

Det gick bra att åka hem också.... jag körde från Arboga till Karlskoga, men sen började jag se djur överallt så då var det dags för Anna att köra igen. Jag har läst ngnstans att det finns ett speciellt syndrom som gör att vissa ser djur när de blir riktigt trötta. Hjärnan skickar ut olika signaler just för att man inte ska somna och i mitt fall så är det djur.... Jag är den enda som har sett lejon på vägen tror jag och dessutom tvärnitat förden. Hahahahahha

Var och fick linser igår.... Ville egentligen ha solglasögon med styrka i med de på Synsam tyckte att det var bättre med linser.... och det är de väl kanske. Fick dagslinser för då behöver jag inte navända dem varja dag.... Hade stora problem att få ut den ena igår... de gick verkligen inte så det slutade med att Frida M fick rycka in och plocka ut den... hihi

Ledig lördag

Känns som om denna dagen var den första "lediga" på en evighet. Det har varje dag varit något planerat. Även om det är skojiga saker man har planerat in så är de ändå skönt att verkligen göra ingenting.

Började dagen med att sova hur länge som helst.... upp och äta frukost och sen tillbaka till sängen för att se på film. Sen bar det iväg för att handla lite. Det blev lite mysmiddag hemma med älskade Gustav:)

Det har varit en bra dag eftersom det inte finns en skit att blogga om.....

Valborg & 1:a maj

Nu är vi på väg in i våren på riktigt..... älskar det. Tror att jag är en människan som mår mycket bättre på våren. Gillar när man svettas lite lagon och har solen i ögonen. Sen är det väldigt vacker med grönt gräs och gröna knoppar på träden. Man märker av att det börjar bli vår för det är så mycket människor ute på sandgrundsudden. Har sett den första badaren. Han var alkis och naken.... inte helt kul att se kanske:) Har städat balkongen nu så man kan sitta där ute och sola på förmiddagen då det är riktigt varmt. Det är så bra med förmiddagssol, ffa till sommaren då det är väldigt skönt att ha skugga på eftermiddagen.... Släppte ut Sasa på balkongen förra helgen. Det gillade hon tydligen för nu försöker hon bryta sig ut där hela tiden.... vågar knappt ha dörren öppe lite eftersom hon försöker bända upp den med tassen.

Var hos Anna igår, tillsammans med Poppins och grillade. Vi var och handlade en massa gott på ICA och sen grillades det på Annas balkong. Det var grillspett med paptika, tomat, lök, shampinjoner, kyckling, fläskkött och halumi med bacon. Till detta åt vi två olika sorters potatissallad och vitlöksbröd. Kan inte fatta hur mycket vi egentligen åt..... Alla vi var förkylda och hostiga så ist för att dricka så hyrade vi film och bäddade ner oss.... Var en perfekt valborg.

Anna var och hämtade mig idag på förmiddage så pluggade vi lite. Poppins var också med och hade med sitt eget plugg. Kan inte säga att de blev så mkt pluggat, men de kändes lite bra iaf:) Sen bar det fram till stan för att fika med Maria och Elin. Var så gott att sitta där i solen:)

Jag passade på att vila lite när jag kom hem, men de gick fan inte så bra eftersom jag hostar som en gris. fruktansvärt irriterande.

Det blev lite tacos här ikv tillsammans med Anna och Poppins. Väldigt gott blev de. Vi skulle tittat på Forest Gump, men de blev mest att jag tittade på kort...

Tänkte jag skulle göra som jag gjorde för ett tag sen..... men nu ska jag ta den första bilden i den första mappen och de vad det blir... fuck.... den bilden hade ni redan sett så det blir den andra bilden i den andra mappen ist


Det blev när jag jobbade på Arvikafestivalen sommaren 2007. Detta är publikhavet när In Flames spelade....


RSS 2.0