Har så satans ont i ...

RYGGEN. Kan inte sitta, ligga, gå eller stå. Vet inte vad de beror på men jag kanske har mina aningar. Men de kommer jag till senare.

Juldagen avlöpte ganska lugnt. Åkte in till Anna och vi var sedan på bio tillsammans med Ullis, Malin & Anders. Vi såg "Luftslottet som sprängdes" och de var helt klart den bästa filmen av de tre. Helt plötsligt var den slut och man hade inte hunnit fundera över om den inte skulle vara slut snart. Håller ju på att läsa boken nu, men den är som de andra två ganska seg i början. Men nu har jag genom filmen fått lite ledtrådar iaf. Sen efter filmen så hade de ju snöat en hel del så jag och Anna passade på att kana runt lite med bilen tillsammans med alla småpojkar med nytagna körkort. De var så satans mycket snö att de tog nästan 40 minuter att ta mig hem till Rackeby, en tripp som annars brukar ta 15 minuter.

På Annandagen blev de till att dra fram till stan tillsammans med Ullis, Anna och syster. Blev en hel del mellandags- shopping och såklart en fika på Söderströms. Syskonen kom också denna dagen tillsammans med barn och respektive. De var huset fullt här hemma. Men syster och jag gav oss efter ett tag eftersom vi skulle gå ut på kvällen. Förfest var det hos Anna. Kvällens bästa överraskning var att Helene kom på besök:) De var så fruktansvärt mycket folk ute, kanske kunde bero på att Scotts spelade. Jag hann dock aldrig se dem eftersom jag fick panik av allt folk och gick hem för att sova hos syster. Hon har en väldigt brannt trappa upp till sin lägenhet, samt att trappstegen är väldigt smala. När jag nästan är uppe så halkar jag i all snö och börjar åka bakåt, men jag får tag i ett trappsteg som då gör att jag inte åker ner hela vägen. Funderar på om de kan vara där jag sträckte mig i ryggen??? Var lite "trött" igår kan man säga så dagen spenderades på Annas soffa.

Nu är de över

Julen är (äntligen) över. De är inte lika roligt längre som när man var barn. Jag saknar den riktigt julkänslan. När jag var liten så kunde jag inte sova natten innan. Det var ett helt projekt att klä granen och ställa upp alla tomtarna. I år kunde de kvitta båda två tycker jag. Visst fasen är de mysigt att fira jul hemma i Rackeby, ffa nu när de är snö. MEN DE ÄR INTE SOM FÖRR!!!! Undrar om de kommer tillbaka???? De var iaf en bra jul tillsammmans med mamma och pappa, Anna- Lena och Beckis. Fick mina älskade Ostinidia- tallrikar så nu kanske jag har en färdig servis innan jag fyller 65. Jag och Poppins har iaf var sin tallrik.

Idag har jag bestämt att Anna H och jag ska gå ut, hon vet inte om de än bara.

God jul

Är äntligen hemma i Lidköping. Mamma och pappa kom i måndags och hämtade mig. Jag gjorde min bedside i måndags och jag klarade den galant! Var ju inte jättesvårt. Fick åka hem till en tant i distrikt och lägga om två bensår. Inte så svårt när man har ett "schema" att gå efter.

I tisdags blev de en tripp till Göteborg och Säve flygplats. Syrran skulle till Andy i South Hampton. Hon hade hela väskan full med mat. Hon var livrädd att det inte skulle smaka samma om hon köpte sakerna där så de var lika bra att ta med hemmifrån. Har hennes bil nu under veckorna tills hon kommer hem. Helt underbart att inte behöva fråga mamma och pappa hela tiden. 

Onsdagen spenderades på stan tillsammans med lilla Beccis. Alla julklappar skulle inhandlas. Hade inte köpt en enda innan. Hade de inte varit för all kö överallt så hade vi varit klara på 30 minuter. Vi var fruktansvärt effektiva. Rebecka kanske inte tyckte de var skitkul att gå på stan, men hon var så snäll så. Mutade henne med lite fika.

Sasa fick ju åka med hem. Har haft lite panik var jag ska förvara henne eftersom hon gärna inte är kompis med andra djur. Men de har fungerat bra. hon och de andra tre katterna har nosat och hälsat. De kanske inte är bästisar, men de accepterar iaf varnadra. Hunden är de lite svårare med eftersom hon järna vill leka och de vill inte Sasa. Sasa har iaf hittat en favoritsyssla och de är att sitta och titta på fåglarna utanför fönstret som äter mat. Hon satt där i tre timmar och tittade igår. 

Sarkoidos V.S Astma

Jaha nu är jag där igen, feber högt CRP och höga vita. Vad ska detta betyda?

Allt började egentligen förra måndagen när jag åkte på en tokförkylning. Fick sitta upp och sova i soffan i två nätter för att jag inte kunde andas ordentligt. De är precis som de ligger en tyngd på bröstet på mig. En skum känsla som inte går att beskriva på ngt annat sätt.

I lördags hade C & K "hej då- fest" eftersom de ska ut och resa och då passade vi på att besöka Tempel. När vi dansat en stund så drar de igång med rökmaskinen och de är då som om ngn tar stryptag på mig. Jag drog tag i Anna och sa att jag inte fick ngn luft så hon fick med mig ut i friska luften. De tjöt verkligen i luftrören. Jag fick luft men jag var verkligen tvungen att ta i från magen. Hade träningsvärk i två dagar efter, samt träningsvärk i halsmusklerna. Jag blev verkligen rädd! Sen efter de så har jag varit konstant tungandad. När en "vanlig" människa andas så tänker man ju inte på att man just andas, men jag känner av varje andetag. 

Ringde VC idag och jag fick en tid med en gång, så de blev en snabb visit på praktiken idag. Läkaren jag fick var hur bra som helt. Inte en dag äldre än mig:) Hon ställde en massa frågor, men missade den viktigaste "rökar du"... skit sak samma. Fick iaf göra ett EKG för de ingår tydligen i utredningen för Sarkoidos men de gjorde de ju inte första gången *hmm*. Sen togs de prover och de visade att jag hade höga vita och högt CRP (samma tecken som förra gången). Sen fick jag en tid för akut lungrtg im samt tid för Spirometri med reversibilitetstest (heter de så?). Hon skrev också ut Bricanyl och det funkade ju faktiskt efter första puffen, så de lutar väl åt astma, men får man infektionsparametrar på de? Mycker frågot blir de.... Men jag orkar verkligen inte gå igenom en pers med Sarkoidosen igen. Inte varje dag man verkligen hoppas att man har astma.... 

Snorig

Jag är sjuuuk *buhu* Vill inte mera nu.... Släpade mig till UNI igår för att få ut min tenta. Gissa om jag blev förvånad när jag hade 42,5 poäng av 50. De gick ju tydligen bra. Jag tänkte att jag skulle ligga på gränsen till G, men de var ju långt ifrån. Hade bara missat 0,5 poäng här och där, men de kan jag leva med.

Är de bara jag som är fruktansvärt le på detta satans gråa väder.... De blir ju aldrig ljust. Länge lever värmeljus säger jag bara. Inte konstigt att folk blir deppade under vinterhalvåret.



DET ÄR INTE VARJE DAG JAG SÄGER DETTA, MEN JAG VILL HA SNÖ

Linda... jag snodde en sak från dig....

I brist på annat

Vad gjorde du för 3 timmar sen? Stensov...

Vem var du med då?
Min gröna elefant och en katt

Har du druckit alkohol under det senaste dygnet?
Nej

Har du på dig strumpor just nu?
Nej

Hur länge har du känt den första personen av dina telefonkontakter? Helene, sen 1998

Är ni släkt? Nopp, inte vad jag vet iaf

Skulle du vilja bli tillsammans med nåt av dina ex? De beror på

Skulle du kunna bada naken med personen som senast ringde dig? De var Cia som ringde och måste jag inte bada naken med henne så slipper jag gärna

När såg du senast en film på bio? För två veckor sedan

Har någon sagt att du är vacker idag? Nej, inte idag.... men i söndags

Är du fortfarande vän med personer du inte litar på? Ne jag brukar göra mig av med dom

Känns det som om du ständigt blir förföljd av drama? Nej, mitt liv är ganska tomt på drama

Tycker du att någon spelar dig ett slags spel för tillfället? Hmmm.... i helgen vet i fan vad som hände

Hur skulle du känna om någon av dina vänner blev tillsammans med något av dina ex? Hahahah... grattis säger jag bara

Hur länge varade ditt senaste förhållande? Drygt två år

Om du var tillsammans med din själsfrände skulle du gifta dig med honom/henne idag då? Kan jag få jobba ihop lite pengar först?

Känner du dig obekväm när du pratar i telefon inför andra? Är de så att de är mycket privat så går jag väl undnan någon stans

Skulle du hellre vara 10 år yngre eller äldre? Absolut inte 17 igen.... heller 37.

Har du någonsin kysst någon på första daten? Ärligt talat... har inte alla de. En fundering.. måste man överhuvudtaget gå på dejt för att bli kysst?

Biter du på naglarna? Mmmm

Är du flexibel? Jag tror mig vara de iaf

Skäms du lätt? Ne de ska mycket till

Har du blivit avstängd från något? Nopp

Är din mobil på ljudlös eller med ljud på? Ljud PÅ

Vad var det senaste du drack ur en mugg? Chaite

Föddes du på 90-talet? Närmare 70- talet än 90- talet

När var senaste gången du betalade mindre än en tia för något? Parkeringsavgift på Uni.

Har du lånat ut något till någon på senaste tiden? Böcker till syster

Är något av dina syskon gifta? Alla utom jag och big-sis

Vem var den senaste personen som sov över hos dig? Johanna

Hur många olika kort har du i din plånbok? Så kånga att de snart inte går att stänga skiten

Har du svårt för att bestämma dig? Vanligen inte

Har du någonsin blivit kysst utan att du förväntade dig det? Oh YES

Röker din Pappa? Nej, har gjort men han fick KOL. Se så de kan gå!!!!

Är din Mamma över 50? Japp

Vill du gifta dig? OM HAN finns där ute så

Finns det några nya filmer som du vill se? 2012
 
Funderar du på att skaffa en tatuering eller piercing? Har en tatuering och har haft en piercing.

Om du kunde spendera 30 min med någon död vem skulle du välja då? Morfar och farmor eftersom jag aldrig har träffat dom
 
Känner du någon som är av två olika raser? Ja Annas hundar (en puderpuff och en labbe)

Har du funderat på att skaffa bröstimplantat? Nej, men hänga upp dom lite kanske. Skillnad mellan 19 år- 27 år *asg* 

Känner du någon som jobbar på Ica? Nopp

Vilken låt lyssnar du på just nu?
Mando Diao- Gloria

Har den senaste personen du åkte bil med sett dig i bara underkläder? Cia var chaffis ig och de har hon väl gjort

Är svarta bh:ar sexiga? Är de säkert, men inte på mig

Känner du någon som är bisexuell? tror inte de, men man kan väl ana kanske

Hur länge är det kvar till din födelsedag? Ca 9 månader

Skulle du kunna gå in naken i en affär för 100.000 kr? Nej!!!

Är du en person som får kraftiga humörsvängningar? PMS!!!!!!!!!!!!!

Brukar någon kalla dig för babe? Bara via sms och på msn

Gillar du när folk håller på med ditt hår? Love it... skiter i vem de är

Var du i ett förhållande för sex månader sedan? Förhållande och förhållande???... men ja

Är du fortfarande tillsammans med den personen? Låter de så.... absolut inte

Underbara helg

Åkte till Lidköping i lördags. Kl 8 satte jag mig på bussen. Hann inte lämna stationen innan jag stensomnade och vaknade när vi åkte in i Mariestad. De vill jag kalla timing. Mamma, pappa och lilla Siba mötte upp. Fick äntligen köra lite bil. Att de kan vara så kul? Men de är väl säkert så när jag inte kör ngn här hemma.... Handlade lite mat tillsammans med mamma. De finns inget bättre än att handla mat tillsammans med lilla mamma... jag blir nostalgisk på ngt sätt. Sen bar de iväg till Carina och Markus för att kolla in den nya familjemedlemmen vid namn Theo. Honom hade de verkligen gjort bra.... så söt o så snäll. Vi daltade ganska mycket med honom men han gjorde inte många ljud ifrån sig. Man såg i hela ansiktet på honom att han skrek, men de kom inte ett pip. Jag var tvungen att peta lite extra på honom eftersom jag funderade på om han andades, men de gjorde han som tur var! Sen kom Anna på den briljanta idén att de nog fick bli utgång. De blev som tur var en ganska ugn sådan eftersom de var julbord tillsammans med familjen dagen efter. Träffade en massa gamla kompisar ute och det är lika kul som vanligt. Men de får mig också att längta hem. Lite jobbigt är de att stå med en fot i varje kommun. 

Söndagen bjöd på julbord ute på Traneberg tillsammans med mamma och pappa och mina syskon på pappas sida. De är inte varja dag man träffar dom så de var trevligt. Hur fint som helst, men jag hade inget sug på julmat, jag som i vanliga fall älskar de.... De kanske har sina förklaringar..... Passade på att hälsa på Anna- Lena också.... skönt att bara sitta och prata med en vis syster yster.

Kvällen bjöd på popcorn och film hemma hos Helene och Niklas. Såg världens mest värdelösa film som hette Tenderness. SE INTE DEN! Den hade inget budskap och ingen handling = helt värdelös. Men sällskapet ar bra. Efter filmen passade jag på att åka till syster nummer 2, Ramona. Samma där att bara sitta och prata är ju hur gött som helst och de finns nog ingen som kan komma med så visa ord som denna syster. Vad skulle jag göra utan mina systrar?

Det är så svårt när man är hemma så kort tid. Man vill spendera hur mycket tid som helst tillsammans med alla, men timmarna räcker inte till. Så man åker alltid hem med ett överkott av dåligt samvete för att man alltid har spenderat för lite tid med någon. Vanligen blir de väl mamma och pappa. Men vi pratade om de lite och de är väl så att man tar mamma o pappa lite för givet, man vet att de alltid finns där.

På bussen hem blev jag tokförkyld på mindre än 5 minuter. Jag började nysa och sen öppnade näsan sig som en kran.... den förkylningen har nog också sina förklaringar.... Så de blev till att sitta och sova för att jag skulle klara av att andas. Gick inte kanon denna natten eftersom jag inte hade nässpray hemma. Jag kunde inte andas genom näsan och mina lungor ville inte fylla sig så som jag ville så ag upplevde för första gången i mitt liv riktig andnöd. Var ingen rolig upplevelse. Tog en tripp ut på balkongen för att andas lite frisk luft.... lite hjälpte de iaf så jag kanske ska sova med öppna fönster i natt. Lite skrämmande tycker jag att de är när de små satans tumörerna gör sig påminnda. När jag är frisk vet jag knappt att de finns där (förutom när jag tränar och det händer ju inte varje dag) ochdå kan man förstränga läget. Men de gick inte i natt direkt tyvärr. Ja ja doktorn sa ju att de skulle försvinna så man får väl helt enkelt tro att de gör de.   

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

JAG KLARADE SLUTTENTAN!!!!!!!!!!!!

Har nog inte riktigt landat och förstått de än, men de är på god väg.... Detta innebär ju att jag SNART är färdig sjuksköterska. Man har liksom levt på att vara student, men de funkar inte länge till. JAG ÄR SNART VUXEN!! Ringde mamma med en gång och bara vrålade... sen försökte jag ringa ALLA andra, men ingen ville svara.... så de fick bli en segerdans som gick genom hela lägenheten. Hoppas ingen såg mig.

Har de segt som fan på praktiken så de blir väl bara att sitta av tiden. Har delat 2 dosetter och fikat under 2 dagar. I morse behövde jag inte komma förrän halv 10 och får alltid gå hem en timma tidigare. Har iaf en riktigt bra handledare och en hel drös med söta pensionärer. Ska ha en avd själv framöver... kommer bli spännande men inte direkt stressande. En kommun- ssk kommer stressa ihjäl sig inom Landstingen och en landsting- ssk kommer somna inom kommunen. Jag är iaf en landstings- ssk. Är så tråkigt att bara sitta och kolla på datorn och prata i telefonen. Klockan tickar ju fan baklänges. Men de är iaf ett riktigt bra boende men en underbar personal. De "gamla" som jobbat i 100 år och som borde vara bittra vid detta laget, är ändå helt underbara!

Har bakat saffransbiscotti tillsammans med Cia och Jenny idag. Var väl bland de krångligaste jag har bakat, men oj oj oj så gott de blev.

Håller just nu tummarna för SjOgren som förhoppningsvis nu håller på att klämma ut lilla Theo. Lycka till och välkommen till världen!!!!!!!!!!!!


Landsting vs Kommun

Landsting                              Kommun
06.45-15.30                             Kom när du känner för de och åk hem med den buss du tycker passar'
Frukost/lunch                           Fika/frukost/fika/lunch/fika
Sura miner                              Konstanta leenden
Landstingets arbetskläder         Mjukisbyxor

RSS 2.0