Tentor, tentafest, praktik och Uddevalla + lite till

Har inte skrivit på ett tag och jag ber om ursäkt. Har gått och blivit lite trött på äldre dar. Alla (utom en) tentorna är nu klara, bara den nationella kvar, men den förstränger jag några dagar till. Jag vet att jag klarade katastrofmedicinen, men de var ganska svårt att misslyckas eftersom vi tydligen hade världens lataste föreläsare som inte har gjort om tentorna på typ tre år. Onkologin kändes ok. Klarar jag den så är de inte med en stor marginal direkt. Det är nästan lite svårare när de är små tentor eftersom de då inte krävs så mkt för att man ska kugga. Geriatriken, demensen och infektionen kändes helt ok, men som sagt man vet ju aldrig. Efter detta pluggande var de såklart dags för tentafest!!! som hölls hemma hos mig. Hur skoj som helst. Jag var inte med ute, men de är ju ändå alltid förfesten som är roligast.

 

Förra måndagen började praktiken på Njurmed avd 20. Började med att komma 50 minuter för sent till min huvudhandledare. Hade snöat in mig på en tid som tydligen var fel. Borde kanske ha tittat i kalendern....? Men jag kastade mig i en taxi dit. Lite pinsamt, inget bra första intryck direkt. Min handledare är hur bra som helst. Det klaffade med en gång. De jag kanske önskar är att få lite mer konstruktiv kritik.... Det är ju nu man verkligen vill veta vad man gör bra eller inte. Det finns hela tiden saker att göra, men inte mer än man kan klara av. tog baconsnuva- vaccinet i fredags och f*n vad ont de gjorde efteråt. De var först igår som jag kunde börja sova på den armen igen och det var ju såklart den armen som satt på min sov-sida. 

Helgen i Uddevalla som nnu varit planerad ett bra tag, kom äntligen nu i helgen. Resan började i fredags. Var så jävla mkt folk på tåget så vi fick stå till Mellerud. Väl framme så väntade Poppins med firmabilen.... Oj oj oj vilken fin lägenhet hon hade. Nyrenoverad sen har den lilla Poppinsen en satans god smak för inredning. Sen bjöds de på världens godaste tomatsoppa och en jävla massa skratt. På lördagen blev de en tripp nere på stan. Var inne på Poppins jobb och åt Kerstin-kaka. Den godaste jag har ätit i mitt liv. I love Kerstin. Sen var de hem och laga mat inför kvällens 25 års kalas.... Det bjöds på potatissallad med kyckling, ost/kex, hembakat bröd som hon bara slängde ihop lite lätt, tortillias med parmesan, parmaskinka och ruccolasallad *mumma*. Sen blev de en hel del vin tillsammans med alla kalasgästerna. Vi gick ut på ett ställe som hette Mortens (tror jag). Skoj att gå ut i en annan stad för en gång skull. Det stod ett par killar bakom oss som verkligen kom från Bohuslän eftersom de hade de specifika ittalet på "i". Jag höll på att skratta ihjäl mig. Så hela söndagen höll jag och Poppins på att plåga Anna genom att säga "fiiiisk" till allt.... Vi tyckte att vi hade humor, men de tyckte kanske inte Anna stackarn. Fiiiisk fiiiisk fiiiisk fiiiisk

Vi försökte oss på att baka Kersinkakan på söndagen, men den blev inte samma men även den blev god. Var så sugen på dom igår och visste att jag hade dem hemma. Men när jag kom hem så hade tydligen Sasa hittat dem också.... jävla katt.... Låg kakor över hela golvet. Men några låg kvar i påsen iaf som tur var.

  Den underbara Kerstinkakan 





    

Den sista tentafesten....

.... hade jag hemma hos mig igår. Man blev nästan nostaligisk. Vi har ändå haft tre år tillsammans och så mkt har hänt med oss alla. Vi har snart skaffat oss ett yrke som vi förhoppningsvis ska trivas med och vara stolta över livet ut. Jag vet iaf att jag kommer vara de. Vi var ungeför 15 st från klassen + Sasa. Tackar A.K för att du fångade upp henne när hon lyckades rymma. Vi avslutade hela kvällen genom att låna Lindas singstar igen (tack Linda) vet dock inte vad mina grannar tyckte om de.... Kommer föralltid komma ihåg tjejernas variant av Rihannas Umberella *asg*. 

Har städat i över två timmar idag eftersom de var gojs på hela golvet + en massa bös från någons kläder och paljetter från Annas trosor. Men nu luktar de såpa i hela lägenheten och de är nice de.

På måndag blir de praktik på avd 20 (njurmed). Det är förhoppningsvis där allt kommer trilla på plats. De sa till oss i början av utbildningen att allt kommer falla ner under termin 6 men jag undrar de ja??? Tycker inte de har trillat ner så mkt.... Men jag lever på att de kommer komma snart iaf (hoppas jag).


 
 


Tentor, tentor, tentor och lite tentor...

Nu är de sista föreläsningen gjord o nu ska man tydligen vara fullärd... kanske inte håller med om de, men de trillar förhoppningsvis ner under praktiken.

Hade tenta i katastrofmedicin förra vecka och den klarade vi, hela klassen. Så nu klarar vi även sjukvård ute i spenaten.

Skrev onkologitenta och dokumentation igår... får se hur de går.... Dokumentationen var iaf som en C- uppsats i ultrarapid.... Imorgon är de dags för geriatrik och infektion, men sen kommer de bästa TENTAFEST

RSS 2.0