????

Offerkoftan har jag inte tagit på mig på flera dagar och jag älskar den känslan. Kan de bero på att jag börjat tycka om mig själv igen efter ganska lång tid???? Jag vill vara en person som är social, glad, omtänksam, har pondus, gillar att träffa nya människor. Den stora frågan är om jag har varit det de senaste året???? Jag kan inte svara på de, utan de kan bara mina vänner. Jag har fått höra nu att jag har blivit den jag vill vara. Den Evelina jag var för ett år sedan var inte såhär och den "nya" är mycket bättre och jag tycker om mig själv mycket bättre. Har insett att jag mår bättre i mig själv, även om det är ensamt, men tycker inte alla att det lan vara jobbigt att vara ensam ibland???

Nog med filosoferandet.... I fredads var de min efterlångtade fest och shit vad skoj vi hade de. Räknade till att vi nog var 27 personer. Fick en massa fina presenter som jag inte hade räknat med. Bästisarna kom med världens finaste tavla som de sgort själva. Är så glad eftersom de verkligen la ner en massa tankar på den, att den skulle passa just mig. Tack alla!!!! Nu är bara problemet att jag ska få upp den på väggen. Det fanns inte mkt plats att sitta på men alla var glada iaf, kanske inte grannarna.... Sasa ver med på ett hörn också. Vå åkte nästan alla buss fram. De var verkligen bara vi på bussen. Han skippade ett gäng med hållplatser ock körde oss direkt till torget. V höll ställningarna hos chauffören... Sen blev de koriander och en väldigt god drink.... försökte dansa, men jag vet inte hur man dansar till Jim Morrison???? de bästa på hela kvällen var iaf när Torsten (en hund) jockade på M ben.... M uppskattade inte detta riktigt....

Anna och jag skulle försöka se den 3D filmen ig, men de funkade fan inte på min tjock- tv.... blev bara en gul bild....

Hade mys här ikv tillsammans med Anna och C... blev sconesbak och de skulle blivit en film, men flickorna orkade inte med detta så jag fick se den själv. Män som hatar kvinnor.... Har ju läst böckerna och jag måsye säga att jag blev positivt överraskad.

Nu ska jag försöka sova och drömma sött.... jag vet om vem

Bilder säger mer än 1000 ord





Nu är de kört...

Nu har skolan börjat igen och satans vad jobbigt det är att sitta still en hel dag. Har aldrig somnat så fort som jag gör nu i hela mitt liv. De fyra första dagarna spenderades med onkologi och demens och jag kan nu konstatera att jag är helt körd. Jag kommer inte få barn eller ev få det väldigt sent, övervikt, snus, alkohol = bröstkancer.... sen är demens ärftligt så jag kommer som 50 åring sitta full med metastaser och dement.... Kanske är tur de då????

Hade farmakologi igår som hölls av en pensionerad doktor.... Fem minuter innan vi slutade började han prata om läkemedel för demens och då sa han tre saker som alla redan visste. Innan dess berättade han ca 100 gånger att han föreläst för dsk och att han hade jobbat i kenya och en jävla massa statistik om vem som knaprar mest piller i Sverige och det var tydligen Värmland.... VEM FAN BRYR SIG!!!!!

Såg en film idag och unga anhöriga till dementa. Jag tror hela klassen grät i slutet, ffa jag. Kunde inte ens sluta efter det att filmen var slut. Pappa har ju inte kommit så långt i sin demens, men det slog väl mig att han kommer göra den en dag. Sen kan de ta ett år eller 15 år.. ingen vet ju. Jag ska gå med i en grupp här i Karlstad för unga anhöriga. Kanske kan vara skönt att ha dem när pappa väl blir dålig.

Har städat inför festen idag. Ska bli så jävla kul! 

Av På Av På Av På Av På

Offerkoftan åker av och på under dagen, men numera under ganska korta stunder. Vet inte varför jag plågar mig själv på detta sättet. Målar upp bilder i huvudet som bara gör att jag mår ännu "mindre bra".

Mamma hämtade mig igår så var vi ute i skogen och plockade lite svamp. Jag tyckte vi hittade massor ca 3 liter, så nu har jag en massa påsar i frysen *gott gott*. Satt och pratade en hel del med mamma och hon gav de svar som bara en mamma kan göra. Var så skönt att på ngt sätt bli liten igen, mamma kramade och sa att allt skulle bli bra igen. Älskar mamma!

Pratade med en vis vän

... förut och vi började prata om livet. Min syster sa till mig för några år sedan att det var väl ingen som sa att livet skulle vara lätt. Och vad rätt hon har, det var väl bara mamma som tutade i en det när man var liten, men mammor säger ju bara saker man vill höra.

Ibland grubblar jag lite för mycket. Vet inte om det är för att jag är tjej? Min visa vän sa då att man får ta på sog OFFERKOFTAN och vara bitter och älta, men bara en timma om dagen. Sen måste man säga till sig själv att "nej, nu får de vara nog med grubblerier för idag". Har praktiserat detta i några veckor. Offerkoftan åker på titt som tätt, men den åker ofta av ganska fort igen.

Känns ibland som att livet springer ifrån en. Jag har liksom ingen kontroll längre käns de som. Känns som det är som en nära döden upplevelse och jag bara ser allt ovanifrån och kan inte göra ett skit. Jag åker än jävla karusell som jag inte vill åka längre. Tänk om jag då bestämmer mig för att återta kontrollen vad händer då? Kommer jag ta bra beslut eller ska jag kanske fortsätta åka med och se ner på mig själv????

Jag är 27 år..... 7 år av dessa har jag spenderat i förhållanden med 3 olika pojkar och vad har de gett mig? Känns ibland som jag har förlorat 7 år av mitt liv, genom att bara titta på och vara med i något som inte gett någonting. Vad hade jag varit om jag hade gjort något annat under de åren? Första förhållande har iofs gett mig en hel del skratt genom åren, de andra gjorde att jag förlorade min bästa vän, men de tredje gjorde att jag vann en bästa vän.

Där åkte nog offerkoftan på igen ja....

Tack H för den underbara pratstunden.

Idag är jag...

... nyklippt. Shit vad skönt de var att bli av med ett ton med hår. Varken jag eller frisören hade sett en sån stor hög med hår..... Huvudet känns väldigt lätt nu kan jag säga och det drar om nacken.

Ska lägga ut en before and after- bild

Before



After





Det ser ut som det är skillnad på hårfärgen, men de ska de inte vara. Jag skyller på ljuset!

Tentafest....

Efter tentan igår, som förövrigt kändes bra, så gick Linda och jag en svång på stan. Blev lite lunch och sen lite shopping. Kom hem med en väska att ha till skolan och en skjorta. Har aldrig ägt en förut så de kanske var dags. Sen var de dags för höjdpunkten.... Systembolaget. Linda och jag beslutade oss för att vi helt spontant skulle bli fulla och de blev vi:) Sjöng singstar en hel del och nu måste grannarna verkligen HATA mig.
 


Var galet bakis när jag vaknade imorse kl 06,00. Varför vakna så förbannat tidigt? Jag ville bara sova bort bakfyllan, men de gick ju inte de.

Har tvättat idag... skönt att bli av med en överfull tvättkorg. Finns tretvättstugor här nere så de finns oftast tid när man kan tvätta, sen var de kanonmaskiner. En 60 tvätt tar 35 minuter (hinner de verkligen bli rent då???) Det jobbiga var att maskinerna tvättade fortare än vad de torkade. Hade ett stort torkrum som de inte alls var så mkt tork i.... så nu har jag hela lägenheten full med fuktig tvätt istället. 

Är lite stolt. Har bara snusat 5 snus idag.... bra för att vara mig eftersom jag kan snusa en hel dosa annars.

Imorgon ska jag klippa mig.... bilder kommer

Drömmde...

... en massa konstiga saker inatt. Först drömde jag att jag fick cancer och började tappa allt mitt hår. Fick stora tossar i handen varja gång jag närmade mig håret. Jag ville raka av mig allt, men min mamma vägrade låta mig göra de. Denna drömmen kanske är påverkad av att jag igen börjat fundera på detta med min sarkoidos. Jag har ju trots allt cancer, även om den är godartad. Känns konstigt att veta att ngt växer på mina lungor som inte ska vara där. Att min egen kropp vänder sig emot sig själv. Sjukt skrämmade egentligen. Men än så länge är de ju under kontroll och jag och mina fötter mår bra.

Men sen kom den bästa drömmen, belv förbannad när jag vaknade, ville bara somna om igen. Jag träffade en toksnygg doktor som hette Rickhard. Vi blev störtförälskade och han sa att jag hade förändrat hans liv som en pci gör för en hjärtpatient.... hahahah. Vad sjukvårdsskadad jag är.

Idag är de dags för läkemedelsräkning igen, för vilken gång i oirdningen vet jag inte. Men denna gången provar jag en ny teknik, inte plugga innen. Den första tentan jag gör när jag pluggar innan går alltid som en dans, så jag vet inte om jag kanske bara förvirrar mig själv genom att plugga en massa innan. Vi får se hur de går.

Efter tentan så blir de lite shopping med Linda för att göra dagen lite roligare, sen kommer de bästa, TENTAFEST, som innebär att Linda och jag ska bli fulla i våran ensamhet. Har typ inte varit full på hela sommaren, så de är dags nu. Eller fyllan tillsammans med Anna hemma i Lidköping räknas ju kanske. Man kan ju hoppas att de blir samma rackartyg som då för de var ju skoj .... hihi

Imorgon ska jag på bio, får se hur de går... alltid retar de någon:)

Har fått en ny...

kompis. Vet inte vad han heter, men han jobbar på Max. Under helgen har jag och min kära ssk- kollega varit stamgäster på Max sisådär vid midnatt. Samma tid, samma mat. Så när vi kom igår så började han kocka bara han såg bilen. Han vinkade och pratade så glatt så. Konstaterade att det är tur att det inte står Karlstads kommun på bilen. Då hade de trott att vi inte jobbade på nätterna, utan bara åt.... Men vi har jobbat, kanske inte stenhårt, men vi har jobbat. Gjorde sista natten inatt, så nu ska jag vila i en vecka innan allvaret börjar igen.

Har varit skoj att jobba denna sommaren. Trodde de skulle bli ganska slappt och att man inte skulle se värst mycket, men tji fick jag. Har sett och lärt mig en massa. Vad ska man tänka på när ngn har ramlat, vad ska man fråga efter? Har haft kollegor som har visat mig vilka egenskaper en ssk bör ha och hur jag vill bli som sjuksköterska.

På tis är de dags för läkemedelsräkning igen. Linda och jag bestämde att då blir de en liten privat tentafest vilket innebär att vi ska bli skitfulla i våran ensamhet. Men de kommer bli skoj de:)

Klockan är 09,02 ska sova. Har varit vaken i ett X antal timmar nu. Är nog övertrött för jag kan inte komma till ro.

Det är jobbigt

att gå att handla själv. Idag släpade jag mig till Netto med cyklen. Har en form av hatkärlek till den affären. Det finns allt och ingenting. Ska man handla där får man ju räkna med att gå till ett ställe till efter, eftersom du inte kan få tag i allt du vill ha. Fick bli en tripp till Bergvik och Maxi också..... Råkade gå in på Bergqvist och där stod DOM. De skorna jag har tittat på under en längre tid och nu var de REA. Dom fick följa med mig hem *ops*. Försökte hitta en bild, men de gick inte de inte. Det är iaf svarta tygskor, ganska höga, med snörningen lite på sidan.... Skaver iaf som fan.... har fått göra en liten hobby- omläggning.

Är så stolt.... har lyckats få min porslinsblomma att blomma. Visste inte ens att de kunde de, men mamma sa att de var bra gjort.

Tänkvärt

Ibland käns de som livet står helt still
och just det man är i, är inte alltid där man vill

Man känner sig svag, vilsen och feg
så käns det fram till den dag då man vågar ta ett steg

Då öpnnas nya vägar och man får perspektiv
och plötsligt kan man se hur man vill ha sitt liv

Och när man blickar bakåt, när man fått distans
så ser man att det svåra var källan till en chans

Bra text

Hörde Peter Lundblad sjunga en bra låt idag.... för mig säger den ganska mycket just nu

"Vi tar dagens lunk genom livet, det blir inte så värst mycket sagt. Vi går på rutin och tar allt för givet, är liksom ständigt på vakt.

Vi har så mycket att säga varandra, men vi får ingenting, ingenting sagt. Men dock har Amor hos oss som hos andra, i hjärtat någonting lagt. Men om i blindo och kärlek vi vandra, kan vi också stumma gå på vår jord. Vi har så mycket att säga varandra, men allt de där blir nog sagt utan ord"

Syster, solbränna & singstar

Syster och Beckis har varit här i ett par dagar. Passade på att åka ner till Bomstad och bada, vilket resulterade i en illa bränna. Jag var den som vaktade mob när de var i vattnet (och de var typ hela tiden) så nu kliar de som fan och jag är illröd *aj aj aj*.

Tjejerna var här idag och vi åt en massa gott, halumi med bacon, shampinjoner, frukt, majskolvar mm. Satt ute i de fina grönas nyklippta gräset och åt. Sen blev de singstar så nu blir jag väl snart vräkt.

Kan de bli bättre?

Allt är uppackat, lägenheten är städad, mat finns i kylen och namnet står på dörren. Sitter i min nya vilstol men fårskinnet under och pläden över ("jag fryser ju knäna av mig"). I bakgrunden sjunger Henrik i Scotts (måste ju sponsra lite). Känner mig väldigt nöjd just nu och det var ett tag sedan.

Har en natt kvar att jobba sen blir de långledigt och då kommer syster på besök.

Testade att handla idag genom att ta bussen, de funkade faktiskt, men de får vara max två fulla kassar annars kan de bli problem. Ikväll innan jobbet blir de tacos med Anna och Linda.... ska bli gott de.

Inflyttning & nya lyan

 Anna hade jobbat hela degne men bidrog med moraliskt stöd iaf, Hennes syster var bra mycket mer effektiv. Tack Jenny, du är bäst!

 






RSS 2.0